Hauska tutustua! - Verkkokurssi ihmisaroille koirille

Auta koiraa suhtautumaan kotona vieraileviin ihmisiin rennosti ja iloisesti

Kun koira pelkää tuntemattomia ihmisiä, eniten ongelmia saattaa aiheuttaa tilanne, jossa kotona käy vieraita. Koira saattaa kokea, että vieras ihminen on tunkeutunut sen reviirille; sen omaan, turvalliseen paikkaan. Tilaa ei myöskään välttämättä ole kovin paljoa - ainakaan verrattuna siihen, miten kaukana koira mieluummin omasta aloitteestaan olisi - ja koira joutuu viettämään suhteellisen pitkän aikaa vieraan kanssa samassa tilassa. Näistä syistä tilanne voi olla hyvinkin haastava koiralle.

Pelko voi ilmetä vieraalle haukkumisena tai murisemisena, hyvin ylivilkkaana käytöksenä, välttelynä, piiloutumisena, pakenemisena, tai koira saattaa yksinkertaisesti näyttää elekielellään, että tilanne ei ole sen näkökulmasta miellyttävä.

Vieraisiin tutustuminen on mahdollista tehdä paljon stressittömämmin, kunhan tilanteita päästään harjoittelemaan koiran ehdoilla. Tällä verkkokurssilla opit, kuinka vieraisiin voidaan totutella vaihe vaiheelta, että koiran suhtautuminen muuttuisi positiivisemmaksi ja rennommaksi. Käyn läpi erilaisia harjoituksia, joita voit alkaa treenata koirasi kanssa jo hyvissä ajoin ennen vieraiden saapumista.

Kurssi on itsenäisesti suoritettava, eli videot ovat saatavillasi heti liittyessäsi mukaan, ja voit käydä ne läpi täysin omaan tahtiisi. Voit palata videoihin takaisin milloin tahansa, eli ne jäävät käyttöösi niin pitkäksi aikaa kuin haluat.

Verkkokurssi sisältyy ZenKoira-verkkokouluun. Jos siis olet verkkokoulun jäsen, saat tämän kurssin ilmaiseksi. Täältä saat lisätietoa verkkokoulusta.


Ohjaajasi


Saara Junttila
Saara Junttila

Moikka!

Olen Saara. Kirjoitan vapaa-ajallani ZenKoira-blogia (aiemmin nimeltään Häntä heilumaan), jossa jaan tietoa ja vinkkejä koirien käyttäytymiseen liittyen. Lisäksi olen kirjoittanut kirjan 'Mitä koirasi haluaisi sinun tietävän'.

Olen suorittanut maisterin tutkinnon kliinisestä eläinten käyttäytymistieteestä; tutkinnossa keskityttiin erityisesti eläinten käytösongelmien hoitamiseen. Olen myös työskennellyt koirankouluttajana rescue-koirien parissa Iso-Britanniassa ja koirien käytösneuvojana yksityisyrittäjänä Suomessa. Kotoa löytyy oma rescuekoira Jessie. Tällä hetkellä suoritan tohtorin tutkintoa koirien kognitiivisia piirteitä tutkien.

Kaikki koulutusmenetelmäni perustuvat positiiviseen vahvistamiseen ja lempeisiin, koiralähtöisiin menetelmiin, joissa koiran hyvinvointi on aina etusijalla.

Lisää taustoistani ja arvoistani voit lukea täältä.

Vastaan mielelläni kysymyksiin; voit olla minuun yhteydessä sähköpostiosoitteesta [email protected]


Aloita heti!