I1f5gkiartyv6kg8dkvg

Onnistu ohituksissa

Rähiseekö koira hihnassa? Opi tekemään ohitustilanteista rentoja ja stressittömiä

Tiedän kokemuksesta, millaista on, kun kävelyt koiran kanssa ovat rankkoja. Niistä loppuu ilo ja nautinto ja ne ovat pelkkää selviytymistä. Koiran käytös hävettää ja nolottaa päivittäin. Tuntuu siltä, että on epäonnistunut. Koira, joka rähisee, haukkuu, tempoilee hihnassa, tuijottaa, jähmettyy paikoilleen tai näykkii omistajaa ohitustilanteissa, ei yleensä itsekään voi hyvin.

Mieti, kuinka ihanaa olisi, jos koiran kanssa voisi mennä lenkille ilman, että tarvitsee stressata ja murehtia siitä, miten se reagoi seuraavan koiran, ihmisen tai roskasäkin nähdessään. Millaista olisi rentoutua kävelyillä ja luottaa omaan koiraan? Luottaa siihen,että selviätte kyllä yhdessä kaikista tilanteista yhdessä. Kuinka ihanaa olisi, jos koiran ei tarvitsisi enää stressata jatkuvasti – kuten ei sinunkaan.

Kuvittele, jos voisitte ohittaa kaikki vastaantulijat hihna löysällä, koira rennosti ja iloisesti vierelläsi.

On mahdollista opettaa koiralle uusi tapa suhtautua ohitustilanteisiin - ja itse asiassa elämään yleisesti.

Tämän verkkokurssin aikana opit, kuinka valmistautua koiran kanssa ohitustilanteisiin ja muuttaa koiran elämää kokonaisvaltaisesti, jotta sen olisi helpompi onnistua. Saat runsaasti työkaluja, joiden avulla arki helpottuu ja kävelyt muuttuvat rennommiksi. Opit vahvistamaan suhdetta koiraasi ja motivoimaan sitä niin, että se haluaa tehdä juuri sitä, mitä siltä pyydät. Opit vähentämään koiran taustalla olevaa stressiä ja saat vinkkejä vaikeista tilanteista selviämiseen.

Annan runsaasti oikean elämän esimerkkejä ja videoilla näytän oman koirani Jessien kanssa askel askeleelta, kuinka erilaiset harjoitukset toimivat alusta loppuun.

Kurssi koostuu videoista, jotka on jaettu kymmenelle viikolle. Kurssin voi kuitenkin käydä täysin omaan tahtiinsa. Vastaan mielelläni kysymyksiin ja tarjoan apua koko kurssin ajan.


Ohjaajasi


Saara Junttila
Saara Junttila

Moikka!

Olen Saara. Olen suorittanut eläinten käyttäytymisen ja hyvinvoinnin kandin tutkinnon sekä kliinisen eläinten käyttäytymisen maisterin tutkinnon, jossa erikoistuttiin erityisesti eläinten käyttäytymisongelmien ymmärtämiseen ja hoitamiseen; pääosassa olivat enimmäkseen koirat. Tämän jälkeen olen työskennellyt Englannissa ns. rescuekoirien parissa koirankouluttajana. Kotoa löytyy oma rescuekoira Jessie, jonka kanssa on ollut runsaasti haasteita ja jolta olen oppinut uskomattoman paljon.

Kirjoitan vapaa-ajallani blogia Häntä heilumaan, jossa jaan tietoa ja vinkkejä koirien käyttäytymiseen liittyen. Lisäksi olen kirjoittanut kirjan 'Mitä koirasi haluaisi sinun tietävän'. Ylläpidän myös facebookissa Reaktiiviset koirat-nimistä ryhmää, jossa on jo yli 4000 jäsentä.

Vastaan mielelläni, jos kysyttävää tulee mieleen; voit olla minuun yhteydessä sähköpostiosoitteesta hantaheilumaan@gmail.com.


Joda on 7-vuotias ja on ollut ikänsä reaktiivinen koira. Aktiivinen koulutus Jodan kanssa aloitettiin nelisen vuotta sitten ja Joda harrastaakin nykyään tokoa ja agilityä. Vaikka korvia löytyy harrastuskentällä, niin lenkeillä kontaktin saaminen on tuottanut hankaluuksia. Jodan kanssa on tehty aktiivisesti lenkkikoulutusta nyt parisen vuotta, joten tällä kurssille olleet asiat olivat jo pääasiassa tuttua kauraa. Saimme Jodalle Onnistu ohituksissa -kurssista lisäbuustia lenkkitreenaukseen ja kurssilta meille jäivät päivittäiseen käyttöön lenkeillä tehtävät harjoitteet sekä lenkkipäiväkirja, josta on helppo seurata ohitusten sujumista. Kiinnitämme nyt paremmin huomiota koiran stressitasoon ja sovitamme treenit sen mukaisiksi! Jodan lisäksi kurssin opeista on ollut apua "pikkusisko" Karalle (2v).

Reima & Joda

Opinto-ohjelma


  Viikko 2: Hengitä!
Saatavana päivää
päivää ilmoittautumisen jälkeen
  Viikko 3: Opi mestariksi koirasi ymmärtämisessä
Saatavana päivää
päivää ilmoittautumisen jälkeen
  Viikko 5: Kuinka saada koira tekemään (melkein) mitä tahansa
Saatavana päivää
päivää ilmoittautumisen jälkeen
  Viikko 6: Opeta koira selviämään tilanteesta kuin tilanteesta
Saatavana päivää
päivää ilmoittautumisen jälkeen
  Viikko 7: Hihna turhauttaa - mutta ei kauan!
Saatavana päivää
päivää ilmoittautumisen jälkeen
  Viikko 8: Siedättäminen - kuinka harjoitella reaktiokynnyksen alapuolella
Saatavana päivää
päivää ilmoittautumisen jälkeen
  Viikko 9: Lopultakin! Opeta koira onnistumaan
Saatavana päivää
päivää ilmoittautumisen jälkeen
  Viikko 10: Oikean elämän haasteet
Saatavana päivää
päivää ilmoittautumisen jälkeen

Usein kysyttyjä kysymyksiä


Milloin kurssi alkaa ja loppuu?
Kurssi alkoi 27.7. Ensimmäisen viikon videot ovat tarjolla heti, ja tämän jälkeen uusia oppitunteja ilmestyy viikoittain. Saat kuitenkin suorittaa kurssin omassa tahdissasi, sillä videot ovat saatavilla vielä kauan kurssin loppumisen jälkeenkin. Saat siis itse päättää, milloin aloitat ja lopetat.
Kuinka pitkään pääsen käsiksi kurssin materiaaliin?
Miltä elinikäinen pääsy kuulostaa? Ilmoittautumisen jälkeen pääset kurssille rajoittamattomasti niin kauan kuin haluat - kaikilla mahdollisilla laitteilla.
Mitä jos en ole tyytyväinen kurssiin tai muutan mieleni?
Emme ikinä haluaisi sinun olevan tyytymätön! Jos hankintasi ei miellytä, ota meihin yhteyttä ensimmäisen 30 päivän aikana ja hyvitämme sinulle kurssimaksun kokonaisuudessaan.

Aloita heti!