Viretilan hallinta

5 videota harjoituksineen

Viretila voi aiheutua ongelmaksi kahdella tapaa:

Koira saattaa kyllästyä koulutukseen, poistua paikalta, alkaa haistella maata tai tehdä harjoitukset hitaasti ja innottomasti.

Tai se saattaa olla hieman liiankin innostunut, eikä välttämättä kykene edes keskittymään tai oppimaan mitään. Se saattaa reagoida haukkumalla, vinkumalla, hyppimällä, sähläämällä tai näykkimällä.

Kumpaakin näistä reaktioista käydään läpi viidessä videossa, joissa jokaisessa keskitytään yhteen mahdolliseen syyhyn viretilan ongelmien taustalla. Videoissa käydään myös läpi useita harjoituksia, joista voi olla apua eri tilanteisiin.

ZenKoira-verkkokoulussa videot ovat ilmaisia. Voit tutustua verkkokouluun tästä linkistä.


Ohjaajasi


Saara Junttila
Saara Junttila

Moikka!

Olen Saara. Kirjoitan vapaa-ajallani ZenKoira-blogia (aiemmin nimeltään Häntä heilumaan), jossa jaan tietoa ja vinkkejä koirien käyttäytymiseen liittyen. Lisäksi olen kirjoittanut kirjan 'Mitä koirasi haluaisi sinun tietävän'.

Olen suorittanut maisterin tutkinnon kliinisestä eläinten käyttäytymistieteestä; tutkinnossa keskityttiin erityisesti eläinten käytösongelmien hoitamiseen. Olen myös työskennellyt koirankouluttajana rescue-koirien parissa Iso-Britanniassa ja koirien käytösneuvojana yksityisyrittäjänä Suomessa. Kotoa löytyy oma rescuekoira Jessie. Tällä hetkellä suoritan tohtorin tutkintoa koirien kognitiivisia piirteitä tutkien.

Kaikki koulutusmenetelmäni perustuvat positiiviseen vahvistamiseen ja lempeisiin, koiralähtöisiin menetelmiin, joissa koiran hyvinvointi on aina etusijalla.

Lisää taustoistani ja arvoistani voit lukea täältä.

Vastaan mielelläni kysymyksiin; voit olla minuun yhteydessä sähköpostiosoitteesta [email protected].


Aloita heti!