Pitkäkestoinen stressi

Kolme artikkelia koiran pitkäkestoisesta (kroonisesta) stressistä

Liity tästä ZenKoira-verkkokouluun, niin saat pääsyn useisiin tämänkaltaisiin materiaaleihin!

Koiran kokema lyhytkestoinen stressi on välttämätön osa elämää, ja auttaa koiraa selviytymään haastavista tilanteista. Kun stressi jatkuu pidempään, se aiheuttaa kuitenkin monenlaisia ongelmia, niin koiran terveyden kuin käyttäytymisen ja hyvinvoinnin kannalta. Lyhytkestoinen stressi on monesti helppo tunnistaa koiran elekieltä tarkkailemalla, mutta krooninen eli pitkäkestoinen stressi voi olla haastavampi huomata. Se vaikuttaa koiraan fysiologisella tasolla, eikä näy yhtä selkeästi ulospäin. Koiraa stressaavat asiat voivat myös olla niin pieniä, että emme kiinnitä niihin huomiota, mutta pitkään jatkuessaan tai toistuessaan ne voivat aiheuttaa huomattavasti ongelmia.

Näissä artikkeleissa käyn läpi enemmän siitä, mitä pitkäkestoinen stressi on ja miten sitä voidaan ehkäistä ja vähentää.

Voit ostaa pääsyn pelkästään näihin artikkeleihin, tai voit liittyä ZenKoira-verkkokouluun, jolloin saat näiden artikkelien lisäksi pääsyn moniin muihin artikkeleihin ja videoihin koirien käyttäytymiseen ja kouluttamiseen liittyen.


Ohjaajasi


Saara Junttila
Saara Junttila

Moikka!

Olen Saara. Kirjoitan vapaa-ajallani ZenKoira-blogia (aiemmin nimeltään Häntä heilumaan), jossa jaan tietoa ja vinkkejä koirien käyttäytymiseen liittyen. Lisäksi olen kirjoittanut kirjan 'Mitä koirasi haluaisi sinun tietävän'.

Olen suorittanut maisterin tutkinnon kliinisestä eläinten käyttäytymistieteestä; tutkinnossa keskityttiin erityisesti eläinten käytösongelmien hoitamiseen. Olen myös työskennellyt koirankouluttajana rescue-koirien parissa Iso-Britanniassa ja koirien käytösneuvojana yksityisyrittäjänä Suomessa. Kotoa löytyy oma rescuekoira Jessie. Tällä hetkellä suoritan tohtorin tutkintoa koirien kognitiivisia piirteitä tutkien.

Kaikki koulutusmenetelmäni perustuvat positiiviseen vahvistamiseen ja lempeisiin, koiralähtöisiin menetelmiin, joissa koiran hyvinvointi on aina etusijalla.

Lisää taustoistani ja arvoistani voit lukea täältä.

Vastaan mielelläni kysymyksiin; voit olla minuun yhteydessä sähköpostiosoitteesta [email protected].


Opinto-ohjelmaAloita heti!